Счита се,че  едва след втората година детето вече има и кътни зъби и може да приема по-сухи и по- груби храни, като например : пържени кюфтета , баница, рагу и други ястия, в които месото е смляно или нарязано на малки  (1/2 до 1см) късчета.Всички твърди плодове/ябълки,дюли ,круши/ и сурови зеленчуци /моркови, краставички, зеле/ трябва да се предлагат нарязани на малки парченца.
    За осъществяване на нормално хранене децата от 18-36 месеца трябва да получават при всяко хранене около 400гр. храна.

  Между 18- 36 месеца са развити добре двете фази на храносмилателната секреция - нервно рефлекторна и химическата, поради което вкусът, ароматът и общият вид на храната, приятната обстановка при храненето имат голямо значение за храносмилането.
   Трябва да се има предвид, че в този период се изработват и хранителни навици у децата.Те привикват към вкусовите качества и аромата на различните хранителни продукти и ястия, към националната кухня.Тези хранителни навици обикновенно се запазват през целия живот.Известно е, че в по-късна възраст се привиква много по-трудно към вкуса на храни, които не са консумирани в ранното детство.
   От друга страна, разнообразяването на храната и включването на максимален брой различни хранителни продукти в нея е важно условие за осигуряване на достатъчен внос на всички необходими за организма хранителни вещества т.нар. балансирано хранене и за поддържане добър апетит от децата.
7-12месеца        12-18месеца          18-36месеца         седмично меню       контакти   
ВАШЕТО ДЕТЕ ГО ЗАСЛУЖАВА !
VIP
VIP
MAMA
MAMA

           начало             

      нашата кухня        

        7-12месеца        

       12-18месеца       

       18-36месеца       

     седмично меню    

           контакти